Ozara Slovenije

20 Marec, 2020 - 08:09

V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost, tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina so v tem času ljudje s težavami v duševnem zdravje.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija ima v Lendavi že več leto pisarno za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Ker se zavedajo, da trenutna situacija prinaša ogromno stisk ljudi, kar opažajo tudi s strani njihovih uporabnikov, so pripravljeni pomagati in prisluhniti tudi ostalim občanom Lendave, ki bi si želeli pogovora. V smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega koronavirusa je izvajanje njihovih programov omejeno na psihosocialno pomoč in informiranje preko telefona. Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski številki

070 419 879 ali 02 620 0372.

Kontakti za pomoč v stiski

Objavljamo tudi povezavo do spletnega mesta Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kje lahko najdete napotke kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti zaradi koronavirusa. Na tej povezavi so objavljene tudi telefonski kontakti za pomoč v stiski.

Klicni center za informacije o koronavirusu

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil klicni center.

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro. Če kličete iz tujine, je klicni center dosegljiv na +386 1 478 7550

Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb oz. strokovnjakov.

 

Ozara Slovenije

-A A +A

Društva v Kobilju


Spremljaj nas na Facebooku